Over ChronischBeter.nl

De missie van ChronischBeter.nl

Leven met een chronische ziekte kan soms erg moeilijk zijn. Maar het is mogelijk om je leven wel iets fijner en gemakkelijker te maken. Het doel van ChronischBeter.nl is om mensen met een chronische ziekte te inspireren en te motiveren om door middel van kleine stapjes beter en positiever in het leven te staan. Er zitten geen artsen of medische specialisten achter ChronischBeter.nl en deze website is niet bedoeld om je te genezen van een ongeneeslijke ziekte. Alle artikelen en tips zijn geschreven door iemand die zelf een chronische ziekte heeft, daar op haar eigen manier mee om gaat, en haar ervaringen en kennis graag wil delen met anderen.

Kernwaarden ChronischBeter.nl

  1. Respect: op ChronischBeter.nl is er respect voor alle gebruikers, voor elkaar en door elkaar. Het maakt niet uit of het mensen met een chronische ziekte zijn, bezoekers die iemand in hun directe omgeving kennen met een chronische ziekte, of simpelweg geïnteresseerden. Ook het soort chronische ziekte is niet relevant; de ene ziekte is niet erger of minder erg dan de andere.
  2. Motivatie: ChronischBeter.nl is bedoeld om het leven van mensen met een chronische ziekte te verbeteren, ze te motiveren, en ze te ondersteunen in het behalen van hun doelen.
  3. Inspiratie: niet alleen de schrijver achter ChronischBeter.nl wil de gebruikers inspireren, maar alle bezoekers van de website mogen hun verhalen delen met andere bezoekers om hen houvast en ideeën te geven ter inspiratie.
  4. Optimisme: uiteraard is er ruimte om moeilijke momenten te delen met anderen, of negativiteit kwijt te kunnen als dit nodig is. Dit is echter niet de belangrijkste manier van uiten op ChronischBeter.nl; de website heeft een positieve en optimistische instelling, en hoopt dit over te dragen aan bezoekers (wat al een klein stapje naar een fijner en makkelijker leven is!).

Over de auteur van ChronischBeter.nl

Janne kampt haar hele leven met een chronische ziekte; astma. Als 4-jarige kreeg ze de diagnose en daarmee haar medicijnen. Zelf zegt ze dat haar ziekte haar gemaakt heeft tot wie ze nu is; een trotse en koppige vechter die altijd met haar gezondheid bezig zal zijn. Op ChronischBeter.nl lees je over haar ervaringen, haar worstelingen, en de stappen die ze heeft gemaakt om haar leven met een chronische ziekte beter te maken.