Janne’s verhaal

Janne is de auteur van ChronischBeter.nl en schrijft alle artikelen uit haar eigen ervaring. Als kind van vier kreeg ze de diagnose van astma, en vanaf dat moment moest ze medicijnen innemen. De chronische ziekte heeft haar hele leven bepaald, maar haar ook gemaakt wie ze tegenwoordig is; een vechter met een sterk karakter, die graag haar ervaringen met anderen deelt, ter inspiratie en motivatie. Hieronder vind je links naar Janne’s verhaal, wat ze heeft meegemaakt en hoe ze zelf het heft in eigen handen heeft genomen om haar lichaam, en daarmee haar leven, te verbeteren.

  1. Janne's verhaalJeugd, puberteit, en jong volwassen jaren met een chronische ziekte: astma heeft Janne’s hele leven bepaald. Lees meer over haar kinderjaren, tienerjaren, haar studentenleven, en hoe ze omging met werken als volwassene met een chronische ziekte.
  2. Psychische problemen door chronische ziekte – en een plan van aanpak: als chronisch zieke heb je natuurlijk lichamelijke klachten, maar bij Janne veroorzaakte de ziekte ook psychische problemen. Dit zorgde er wel voor dat ze met een plan kwam om haar leven anders in te richten.
  3. Bewegen en je conditie verbeteren met een chronische ziekte: Janne ging om te beginnen aan de slag met het verbeteren van haar conditie door sporten rustig op te pakken en vol te houden.
  4. Medicijnen verminderen met een chronische ziekte: doordat ze veel bewoog en sportte, werd Janne’s lichaam sterker, waardoor ze minder medicijnen nodig had en deze kon afbouwen.
  5. De alledaagse beperkingen door allergieën: Janne had altijd een waslijst aan allergieën en ondervond hier veel hinder door in haar dagelijkse leven.
  6. Zelf immunotherapie doen tegen allergieën: doordat haar lichaam flink sterker was geworden, kon Janne haar allergieën aanpakken, wat ze rustig aan met haar eigen immunotherapie deed.
  7. Mijn ultieme doel als chronisch zieke: leven zonder medicijnen: dankzij een fantastische longfunctietest was het ultieme moment daar – Janne mocht stoppen met haar medicijnen.